• neiyetu

Hal-hal naon waé anu kedah diperhatoskeun dina pamakean sareng pangropéa tanam padi?

Cangkok paré nyaéta mesin penanaman anu melak bibit paré di sawah. Fungsina nyaéta pikeun ningkatkeun efisiensi kerja sareng kualitas penanaman bibit padi, ngawujudkeun penanaman caket anu wajar, sareng ngagampangkeun mékanisasi operasi susulan.

Sateuacan operasi, pariksa mesin, mékanisme kerja transplanter, leumpang jeung mékanisme kontrol. Pariksa eusi utama mesin nyaéta jumlah bahan bakar, minyak, sambungan tina bagian fastening kaayaan, jsb; Pariksa eusi utama mékanisme kerja transplanter nyaéta maké, deformasi, lubrication sarta ukuran gap mékanisme dahar transplanter, engkol, rod ayun, seedling cakar, penanaman garpu jeung saterusna; Pariksa eusi utama mékanisme leumpang sareng operasi nyaéta clutch, kabayang nyetir, kaayaan kerja clutch steering, jumlah minyak dina kotak gear, tightness sabuk V, jumlah minyak dina kotak sprocket drive, sagala jinis kabel kontrol.

Dina operasi ka mesin, mékanisme gawé transplanting, mékanisme leumpang jeung adjustment mékanisme kontrol. Eusi utama adjustment engine nyaéta adjustment clearance busi jeung adjustment speed dianggurkeun carburetor. Eusi utama panyesuaian mékanisme kerja transplanter nyaéta jarak pepelakan, jumlah pepelakan, jerona transplanting, gap antara jarum sareng garpu transplanting, jsb. tina kabel clutch lever, kabel kaamanan, hidrolik ngangkat cecekelan kabel, steering clutch kabel sarta clearance sejen tur adjustment sensitipitas. Upami jarakna ageung teuing atanapi teu merhatikeun, nut adjustment kedah disaluyukeun. Dina waktos anu sami, leupaskeun sababaraha tetes minyak dina liang kabel pikeun ngirangan gesekan kabel sareng ningkatkeun sensitipitas.

Upami transplanter damel langkung ti 100 jam, perlu pikeun ngalaksanakeun pangropéa rutin pikeun transplanter; Pangropéa période dianggurkeun gudang disebut ogé sanggeus pangropéa usum. Transplanter béas di ahir usum gawe mindeng dianggurkeun parkir pikeun sababaraha bulan atawa malah leuwih ti satengah taun, jadi do pakasaban alus pangropéa pos-musim, pikeun manjangkeun umur jasa tina transplanter béas pohara penting.

Lamun cangkok nyangkut dina sawah, tali kudu dihijikeun kana hook tali di hareup fuselage pikeun traction. Pastikeun teu dasi tali saluareun hook tali pikeun narik transplanter, disebutkeun eta bakal ngabalukarkeun deformasi mesin jeung karuksakan mesin. Dina waktos anu sami, miceun sadaya bibit anu disimpen dina platform pamawa seedling, platform pamawa bibit persiapan, platform mesin sareng beban anu teu perlu, teras tarik.


waktos pos: Jun-28-2021