• neiyetu

gabungan universal

Gabungan universal tanpa élastisitas anu jelas dina arah torsi. Ieu bisa dibagi kana gabungan universal unequal, gabungan universal kuasi-konstan jeung gabungan universal konstan. [1]

① Uniform universal gabungan. Nalika Sudut antara dua sumbu disambungkeun ku gabungan universal leuwih gede ti enol, gabungan universal kalayan laju sudut rata sarua ngalir antara sumbu kaluaran jeung sumbu input dina varying rasio laju sudut sakedapan.

Jenis aci cross gabungan universal kaku diwangun ku garpu gabungan universal, aci cross, roller bearing jarum, segel minyak, leungeun baju, panutup bearing jeung bagian séjén. Prinsip gawé nyaéta: salah sahiji garpu puteran drive garpu séjén pikeun muterkeun ngaliwatan aci cross, sarta dina waktos anu sareng bisa ngayun sabudeureun puseur aci cross sagala arah. Jarum roller dina jarum roller bearing bisa muterkeun salila rotasi pikeun ngurangan gesekan. Aci disambungkeun jeung kakuatan input disebut aci input (ogé katelah aci aktip), sarta kaluaran aci ku gabungan universal disebut aci kaluaran (ogé katelah aci disetir). Gawéna dina kaayaan anu aya Sudut anu kalebet antara aci input sareng kaluaran, laju sudut dua aci henteu sami, anu bakal ngakibatkeun geter torsional tina aci kaluaran sareng bagian transmisi anu aya hubunganana sareng mangaruhan kahirupan. bagian ieu.

② Kuasi konstan laju gabungan universal. Gabungan universal anu ngirimkeun gerak dina laju sudut sakedapan anu sami dina Sudut anu dirarancang sareng kirang langkung laju sudut sakedapan anu sami dina sudut anu sanés. Ieu dibagi kana: a) sambungan universal laju quasi-konstanta ganda. Ngarujuk kana gabungan universal dimana panjang aci drive dina alat transmisi speed konstan tina gabungan universal diréduksi jadi minimum. B) Blok gilig sambungan universal laju kuasi-konstan. Éta diwangun ku dua gabungan universal sareng dua blok gilig tina bentuk anu béda. Dua blok gilig sarua jeung aci drive tengah jeung dua pin cross dina alat gabungan universal ganda. C) tilu-pin kuasi-konstan laju gabungan universal. Ieu diwangun ku dua shafts tilu-pin, forks aci saendeng aktip tur disetir forks aci saendeng. D) Roller buleud kuasi-konstan laju gabungan universal. Éta diwangun ku aci pin, roller spherical, aci gabungan universal sareng silinder. Roller tiasa ngalakukeun gerakan axial dina alur, maénkeun peran spline ékspansi. Kontak roller kalawan témbok alur bisa mindahkeun torsi.


waktos pos: Oct-13-2021