• neiyetu

Potensi manufaktur ageung pisan: langkung ti 90% ékspor mangrupikeun barang pabrik

Ti kasang tukang industri goréng nepi ka rentang lengkep sistem modern, ti ukur produksi patandingan jeung sabun nepi ka kandaraan pikeun indit ka mancanagara, ti téhnologi nuturkeun inovasi imitasi pikeun téhnologi ngarah inovasi bebas ...... Anyar, Biro Statistik Nasional ngarilis 70 taun data ngeunaan ékonomi industri Cina urang, gambar ngembangkeun leapfrog ieu laun unfolding.

Ékonomi nyata mangrupikeun kakuatan utama anu nyababkeun pangwangunan ékonomi. Urang kedah terus ngamodernisasi industri sareng ningkatkeun tingkat manufaktur. Nangtung dina sistem koordinat sajarah 70 taun pangwangunan ékonomi industri ningali ka hareup, kumaha industri Cina urang bisa ngahontal prestasi rongkah? Naon ukuran séjén anu kedah dilakukeun pikeun nempatkeun pondasi anu padet? Wartawan ngawawancara ahli industri. Kauntungan institusional sareng reformasi sareng muka babarengan nyiptakeun keajaiban pangwangunan.

Dina 1952, nilai tambah industri ngahontal 12 milyar yuan; dina 1978, éta ngaleuwihan 160 milyar yuan; dina 2012, éta diliwatan 20 triliun yuan; sarta dina 2018, éta ngaleuwihan 30 triliun yuan. Upami urang ngagambar bagan garis tina nilai tambah industri salami 70 taun katukang, kurva kaluhur anu ngagancangan sareng ngagulung muncul dina kertas.

Ti 1952 nepi ka 2018, dina harga konstan, nilai tambah industri ngaronjat ku 970,6 kali, atawa laju pertumbuhan taunan rata-rata 11 persen. "Laju ieu henteu ngan ukur ngaleuwihan sabagéan ageung nagara-nagara berkembang di dunya dina waktos anu sami, tapi ogé ngalegaan durasi kamekaran di seueur nagara industri terkemuka dina waktos anu sami." Cina makro-ékonomi panalungtikan institut industri industri diréktur mayar Bao zong ceuk.

Skala industri terus ngalegaan. "Dina poé mimiti ngadegna Républik Rahayat Cina, ngandelkeun kaunggulan institusional konsentrasi sumberdaya pikeun ngalengkepan tugas badag, urang museurkeun sumberdaya urang dina sektor industri beurat, sarta kaluaran produk industri utama kayaning minyak atah jeung generasi kakuatan tumuwuh gancang ". Li Jiangtao, diréktur pangajaran ékonomi industri jeung bagian panalungtikan departemén ékonomi tina Sakola Partéi Komite Sentral BPK, nyangka yén ieu diteundeun bahan padet tur yayasan téhnologis pikeun modernisasi.


waktos pos: Jun-20-2021