• neiyetu

Dina taun 2050, mobil listrik bakal ngadominasi penjualan mobil

Numutkeun Wood Mackenzie, bakal aya 875 juta kandaraan panumpang listrik, 70 juta kandaraan komérsial listrik jeung 5 juta kandaraan sél suluh di jalan ku 2050. Nepi ka pertengahan abad ka, jumlah total kandaraan enol-émisi di operasi bakal ngahontal. 950 juta.

Panaliti Wood McKenzie nunjukkeun yén dina taun 2050, tilu tina unggal lima mobil di Cina, Eropa sareng AS bakal janten listrik, sedengkeun ampir hiji tina dua kendaraan komersial di daérah éta bakal janten listrik.

Dina kuartal kahiji 2021 waé, penjualan kendaraan listrik naék ka ampir 550,000 unit, paningkatan 66 persén dina période anu sami taun ka tukang. Munculna deui Amérika Serikat salaku pamimpin iklim sareng tujuan enol bersih Cina mangrupikeun konci pikeun lonjakan ieu.

Naékna diperkirakeun dina penjualan kendaraan listrik mangrupikeun warta goréng pikeun mobil solar. Penjualan mobil és, kalebet kendaraan hibrid mini / lampu, bakal turun kirang ti 20 persén penjualan global ku 2050, saur Wood McKenzie. Ampir satengah tina inventaris mobil és sésana bakal aya di Afrika, Wétan Tengah sareng Amérika Latin, ogé Rusia sareng daérah Kaspia, sanaos daérah ieu ngan ukur 18 persen tina inventaris mobil global taun éta.

Kalayan ngembangkeun kandaraan listrik, jumlah toko ngecas di sakuliah dunya diperkirakeun tumuwuh nepi ka 550 juta dina pertengahan abad. Seuseueurna (90 persen) tina toko ieu masih bakal janten pangecas bumi. Dukungan kabijakan, kalebet subsidi sareng peraturan, bakal mastikeun kamekaran pasar ngecas EV saluyu sareng kendaraanna.

Dina taun 2020, total volume impor sareng ékspor komoditi mobil AS $ 151.4 milyar, turun ku 4.0% sataun ka taun, sareng total volume impor mobil 933.000, turun ku 11.4% taun-taun.
Dina hal suku cadang mobil, pertumbuhan dina bulan Désémber 2020 henteu sakedik. Jumlah impor suku cadang mobil éta AS $ 3.12 milyar, kalayan kanaékan bulan-on-bulan 1.3% sareng paningkatan sataun-on-taun 8.7%. Taun 2020, jumlah impor suku cadang mobil sareng asesoris AS $ 32.44 milyar, naék 0.1% sataun-taun.


waktos pos: Jul-08-2021